Nyheter

Innehar behandling- och skadeförsäkring via Skandinaviska förbundet komplementärmedicin (SFKM)

NYHETER!

 

 

Varmt välkomna till 2018!

 

KINESIOLOGISK TEJPNING-för att hjälpa kroppen att läka

 

Kinesiologisk tejpning är ett effektivt verktyg att använda sig utav när man behandlar muskler och leder. Tejpen hjälper kroppens egen läkningsförmåga och ökar blodgenomströmningen och transporterar bort slaggprodukter från det skadade området. Tejpen är ett otroligt bra redskap i samband med träning då det medvetandegör muskler och leder och gör det lättare att känna hur du ska jobba på rätt sätt i dina träningsövingar.

 

Kinesiologisk tejpning har använts i Sverige sedan 2006 och då framför allt inom idrotten. Skillnaden mellan kinesiologisk tejp den "vanliga" sporttejpen är att du bibehåller rörligheten i leder och muskler istället för att begränsa den.

 

Tejpen fungerar i såväl akuta som förebyggande situationer. den har god effekt på bland annat nackspärr, ryggskott, axelsmärta, hälsenebekymmer och bekymmer som är kopplat till hållningsproblematik.

 

Beroende på var på kroppen på tejpar så sitter den upp till 14 dagar och det går att röra sig som vanligt, duscha mm. Tejpen är elastisk och har egenskaper som påminner om den egna huden.