Nyheter

Innehar behandling- och skadeförsäkring via Skandinaviska förbundet komplementärmedicin (SFKM)

NYHETER!

 

 

Varmt välkomna till 2018!

 

Dataskyddsförordningen (DSF), på engelska General Data Protection Regulation (GDPR), ersätter från och med 25 maj 2018 personuppgiftslagen (PuL). Syftet med dataskyddsförordningen är att skydda fysiska personer genom att reglera hur personuppgifter får behandlas.

 

Såhär behandlas dina personuppgifter när du är kund hos mig.

 

Bokning:

När du bokar en tid bokas du in i en kalender som är lösenordskyddad, det är bara jag som kan se dina uppgifter. I kalendern finns uppgifter som namn, träningsupplägg och ibland telefonnummer.

 

Dina personuppgifter vid massage:

När du kommer till mig första gången fyller vi alltid i en hälsodeklaration tillsammans, där uppgifter som namn, adress, telefonnummer och födelseår anges. Även sjukdomar eller åkommor som är av vikt att veta om, för behandlingens syfte. Du får sedan skriva under hälsodeklarationen att du bekräftar att uppgifterna är riktiga samt att du ger ditt samtycke till att dina uppgifter sparas hos mig. Dina uppgifter sparas så länge du är kund och tas bort när du inte har besökt mig på 12 månader. Efter 12 månader förstörs dina uppgifter och du behöver fylla i de på nytt om du väljer att komma igen. Dina uppgifter förvaras i en pärm bakom två låsta dörrar.

 

Dina personuppgifter vid träning:

När vi ses för träning sparas ditt namn och upplägget för träningen i bokningskalendern som är lösenordskyddad. Dina träningsupplägg sparas på en dator som är lösenordskyddad. På träningsuppläggen finns ditt för och efternamn.

 

Betalning Kontantfaktura/faktura

Du som privatperson får alltid en kontantfaktura när du betalar. Du får orginalet och jag har två kopior, på den finns uppgifter som, namn och adress. Den sparas enl. bokföringslagen i sju år. Är du företag och begär faktura sker ingen skillnad från den tidigare lagen (PuL).

 

Foton och sociala medier, telefonnummer

Du blir alltid tillfrågad innan fotot tas och jag berättar i vilket syfte jag fotar. Du har alltid rätt att när som helst vilja ta bort fotot eller säga nej. Dina telefonnummer sparas i en arbetstelefon som har pinkod.

 

Har du fler funderingar om hur GDPR fungerar kan du läsa mer om det på deras hemsida.

 

 

 

Massagetider för hösten släpps 1/8-2018

För att boka är det lättast att ringa mig. Varmt välkommen!

 

 

KINESIOLOGISK TEJPNING-för att hjälpa kroppen att läka

 

Kinesiologisk tejpning är ett effektivt verktyg att använda sig utav när man behandlar muskler och leder. Tejpen hjälper kroppens egen läkningsförmåga och ökar blodgenomströmningen och transporterar bort slaggprodukter från det skadade området. Tejpen är ett otroligt bra redskap i samband med träning då det medvetandegör muskler och leder och gör det lättare att känna hur du ska jobba på rätt sätt i dina träningsövingar.

 

Kinesiologisk tejpning har använts i Sverige sedan 2006 och då framför allt inom idrotten. Skillnaden mellan kinesiologisk tejp den "vanliga" sporttejpen är att du bibehåller rörligheten i leder och muskler istället för att begränsa den.

 

Tejpen fungerar i såväl akuta som förebyggande situationer. den har god effekt på bland annat nackspärr, ryggskott, axelsmärta, hälsenebekymmer och bekymmer som är kopplat till hållningsproblematik.

 

Beroende på var på kroppen på tejpar så sitter den upp till 14 dagar och det går att röra sig som vanligt, duscha mm. Tejpen är elastisk och har egenskaper som påminner om den egna huden.